Skabt af Socialpædagoger, til Socialpædagoger

Om os

Fang Faget er skabt af medlemmerne i Socialpædagogerne Nordjylland og er resultatet af første del af et projekt om Socialpædagogerne i fremtiden. Fang Faget handler om, at socialpædagogerne som faggruppe skal blive bedre til at synliggøre og formidle den socialpædagogiske faglighed.

Med udgangspunkt i socialpædagogernes behov for at fortælle om deres faglighed, har Socialpædagogerne Nordjylland sammen med sine medlemmer udviklet en række redskaber, som skal gøre det nemmere for socialpædagoger at sætte ord på fagligheden over for bl.a. kolleger, pårørende, chefer, politikere og faktisk også over for sig selv. 

På baggrund af input fra medlemmerne på de socialpædagogiske arbejdspladser og fra politikere, forvaltninger mm. har en arbejdsgruppe på 15 socialpædagoger udviklet alt fra brætspil, faglighedslaboratorier, plakatkampagner og hjælp til elevatortaler, som skal være med til at synliggøre den socialpædagogiske faglighed og værdien af den. 

I alt har næsten 800 medlemmer været involveret i projektet og udviklingen af redskaberne, hvilket har været med til at sikre, at redskaberne giver mening ude på arbejdspladserne og er anvendelige i den socialpædagogiske dagligdag.